(VIDEO) Schimb dur de replici între Dodon și directoarea Ziarului de Gardă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fiind la Bruxelles, șeful statului Igor Dodon a atacat un reprezentant al presei din Republica Moldova, declarând că face parte din „așa-numita presă independentă”, care a adus la guvernare politicieni ce au sărăcit țara.

Jurnalista Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă, i-a adresat președintelui Dodon mai multe întrebări în cadrul unei conferințe de presă alături de adjuncta secretarului general al NATO Rose Gottemoeller, acesta însă a avut un comentariu mai puțin obișnuit la adresa ziaristei.

Ea l-a întrebat dacă nu este deranjat de trupele rusești din Transnistria, dar și despre faptul că posturile rusești de televiziune care emit în Republica Moldova ar atenta la securitatea statului.

„Aveați 15 ani când armata Federației Ruse a promis că se retrage din Moldova, semnând ulterior numeroase angajamente internaționale. Au trecut 25 de ani dar armata rusă nu s-a retras. În calitate de președinte al R. Moldova, care militează pentru neutralitate, ce veți face pentru ca Federația Rusă să își retragă armata și Moldova să devină neutră așa cum vă doriți?

– În Republica Moldova mai avem o armată rusă, una ideologică, o armată de televiziuni rusești care emit zilnic emisiuni propagandistice elaborate la Kremlin. și Dvs faceți parte din armată, iar oameni din partidul Dvs retransmit de asemenea posturi rusești în Republica Moldova. Cum veți securiza spațiul informațional moldovenesc?

– Sunteți președintele celui mai sărac, mai vulnerabil și corupt stat din Europa care se învecinează cu cel mai mare și mai transparent bloc militar din lume. Cum veți colabora cu NATO ca să faceți viața în Moldova mai prosperă?”, a întrebat Alina Radu.

După ce a adresat întrebările, jurnaliștii din sală au aplaudat-o pe Radu, lucru tratat cu sarcasm de către șeful statului.

„Mai bateţi din palme, pot să aștept. Nimeni nu va face ordine în țara noastră și nu va lupta cu corupția, dacă nu vom lupta noi. Anume reprezentanții așa-numitei prese independente pe care o reprezentați ați adus la guvernare politicieni corupți, care acum sunt la pușcărie. Voi ați ridicat în slăvi guvernele proeuropene, care au furat miliarde. Nu trebuie să mizăm pe cineva care va face ordine în Republica Moldova. În țara noastră noi vom face regulă, cetățenii acestei țări”, a declarat Igor Dodon.

Deocamdată, ONG-urile de media nu au reacționat la comentariul președintelui.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...