Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
07.02.2017

Obiecte și instalații sanitare în valoare de peste 500 000 lei, reținute de către Echipele Mobile ale Vămii

Ofițerii Echipelor Mobile ale Serviciului Vamal au reținut mai multe loturi de obiecte și instalații sanitare, procurate de la piața KM7 din or. Odessa și introduse în țară prin regiunea transnistreană cu ocolirea posturilor vamale interne de control.

Reținerea a avut loc la data de 4 februarie curent, la intrarea în localitatea Floreni, r-nul Anenii Noi, după ce vameșii au stopat pentru verificări un microbuz despre care aveau informații că este implicat în transportarea mărfurilor de contrabandă. În rezultatul controlului efectuat, angajații vamali au depistat baterii de baie și bucătărie, robinete pentru apă și gaz, precum și alte produse și accesorii sanitare, valoarea totală a cărora se estimează la peste 500 000 lei.

Pe acest caz este cercetat șoferul microbuzului, cetățean al Republicii Moldova în vârstă de 34 de ani, care a fost reținut pe un termen de 72 de ore, iar după expirarea termenului menționat organele de anchetă vor solicita plasarea acestuia în arest preventiv.

Conform competențelor, autoritatea vamală a dispus cercetarea cazului în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea de contrabandă, infracţiune pasibilă de pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 3 la 10 ani, conform art. 248, alin. (5), lit. b,d) Cod Penal al R.M., anunță Serviciul Vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus