Turcia: 248 de persoane au fost arestate în legătură cu postări pe rețelele sociale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În Turcia au fost reținute 948 de persoane, dintre care 248 au fost arestate, în legătură cu postarea pe rețelele de socializare a unor mesaje suspectate că ar susține acte teroriste sau care conțin insulte la adresa unor lideri, potrivit agenției turce de presă Anadolu, relatează marți DPA.

Un număr de 700 de persoane au fost plasate sub control judiciar, a precizat sursa.

Guvernul turc îi încurajează în mod activ pe oameni să furnizeze informații despre conturile de pe rețelele de socializare ce insultă sau ridiculizează lideri ori își exprimă sprijinul față de diferite organizații.

În decembrie 2016, Anadolu relata că autoritățile turce au demarat investigații în cazul a 3.710 persoane în legătură cu postări pe rețelele de socializare, în timp ce 1.656 de suspecți erau formal arestați, în decursul ultimelor șase luni.

Ultima relatare se referea la dublul atentat sinucigaș din decembrie 2016 de la Istanbul, care a vizat forțele de securitate în apropiere de un stadion de fotbal, soldat cu peste 45 de morți, inclusiv mai mulți civili, precizând că unele dintre arestări au vizat comentarii referitoare la atacul respectiv.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...