(FOTO) Cum vor chinezii să lupte cu poluarea: Păduri multietajate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

China are cea mai proastă calitate a aerului din lume, însă în oraşul Nanjing se încearcă rezolvarea acestei probleme prin ridicarea de clădiri îmbrăcate în plante.

 Oficialii din Nanjing împreună cu o firmă de arhitectură italiană vor ridica în oraşul Nanjing două turnuri care vor găzdui 1.100 de copaci şi 2.500 de plante. Aceste turnuri vor absorbi în fiecare zi dioxidul de carbon şi vor produce 60 kg de oxigen.  În acest moment Nanjing are un index al calităţii aerului de 167, categorizat “nesănătos”. Spre exemplu, Sydney şi New York au un index de 60 “moderat”, iar Londra 100.

Astfel de clădiri verzi mai există în Milano, Italia şi Lausanne, Elveţia. Primul turn va găzdui un hotel Hyatt, iar cea de a doua un muzeu, birouri şi o şcoală.

Populaţia Chinei va ajunge în 2020 la 1,42 miliarde

Populaţia Chinei va ajunge, în anul 2020, la 1,42 miliarde, cu o rată a sporului natural de 6%. Totodată se estimează că raportul pe genuri va fi mai mic de 112 la 100 în rândul nou-născuţilor. La finalul anului 2015, China înregistra o populaţie de 1,37 miliarde.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...