Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Oazu Nantoi: „Igor Dodon se…

Oazu Nantoi: „Igor Dodon se comportă ca un agent de influență al Federației Ruse”

Analistul politic Oazu Nantoi susține că declarațiile făcute de Igor Dodon în cadrul întâlnirilor ofeciale de la Moscova și Bruxelles nu fac decât să ne compromită țara.

„Atât la Moscova, cât și la Bruxelles, Igor Dodon se comportă ca un agent de influență al Federației Ruse. Mai bine zis – a lui Putin. El trișează când se eschivează de propria sa responsabilitate în calitate de ex-deputat al Parlamentului R. Moldova, ex-membru al guvernelor R. Moldov și de înflorirea corupției în R. Moldova. Astfel, el vrea să ne distragă atenția de la faptul că el însuși este un element al statului captiv. Igor Dodon este un actor cinic care a mințit conștient cea mai mare parte a cetățenilor țării noastre. Atunci când el pleacă la Bruxelles și declară că Acordul de Asociere trebuie să fie renegociat cu Federația Rusă, demonstrează încă o dată faptul că el consideră că noi, cei din spațiul post sovietic suntem teritoriile lipsite de suveranitate și tot ce se referă la R. Moldova trebuie să fie negociat nu cu puterea constituțională de la Chișinău, ci cu țarul rus de la Moscova. Astfel, el compromite țara noastră în fața partenerilor europeni”, opinează Nantoi.

Amintim că, astăzi, în cadrul întâlnirii cu Donald Tusk, președintele Consiliului European,  Igor Dodon a solicitat asistență în investigarea fraudei miliardelor din sistemul financiar-bancar. În același timp, el a declarat că UE se face vinovat de marele jaf, pentru că acesta s-ar fi produs după semnarea Acordului de Asociere.