Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Igor Dodon s-a întânit cu…

Igor Dodon s-a întânit cu președintele Consiliului European. Despre ce au discutat cei doi?

Igor Dodon, președintele R. Moldova a avut o întrevedere cu Donald Tusk, președintele Consiliului European. În cadrul dialogului, oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la situația actuală și relațiile dintre UE și R. Moldova.

Igor Dodon a menționat că dacă în rezultatul alegerilor parlamentare ordinare sau anticipate, ori în cadrul unui eventual referendum, se va decide că Acordul de Asociere cu UE trebuie anulat, în calitate sa de președinte va da curs acestei inițiative.

Cu toate acestea, Dodon a mulțumit reprezentanții UE pentru sprijinul financiar record acordat țării noastre în ultimii 8 ani. Potrivit lui, acum, pentru R. Moldova este vitală restabilirea relațiilor cu Federația Rusă, lansând, în context, inițiativa demarării negocierilor trilaterale UE, R. Moldova, Federația Rusă pe subiectul comerțului.

În altă ordine de idei, Igor Dodon a solicitat asistență în investigarea fraudei miliardelor din sistemul financiar-bancar. De asemenea, el a comunicat despre faptul că reformele la Chișinău în mare parte sunt mimate, deși este necesară voință politică pentru reformarea, în primul rând, a instituțiilor de drept, a sistemului de justiție, a procuraturii.