Rusia se opune aderării Muntenegrului la NATO

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia are o atitudine negativă față de extinderea în continuare a NATO spre est, inclusiv față de posibila aderare a Muntenegrului la Alianța Nord-Atlantică, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Agerpres.

„Dacă facem abstracție de unele informații din presă și declarații, atitudinea Federației Ruse față de extinderea în continuare a NATO spre est este bine cunoscută. Această atitudine este negativă”, a insistat Peskov.

La începutul lunii decembrie, ministrul de externe rus Serghei Lavrov a exprimat oficial opoziția Moscovei față de aderarea Muntenegrului la NATO. În aceeași lună, secretarul general al Organizației, Jens Stoltenberg, declarase că „Muntenegru va deveni o parte a celei mai puternice alianțe militare din lume”.

Podgorica a denunțat anterior un complot pus la cale de serviciile secrete ruse împotriva premierului Milo Djukanovic în perioada alegerilor parlamentare din octombrie trecut, cu scopul de a împiedica aderarea Muntenegrului la NATO, conform presei internaționale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...