Preşedintele Dodon cere autorităților UE să investigheze furtul miliardului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Igor Dodon, care efectuează în aceste zile o vizită oficială la Buxelles, cere oficialilor europeni să investigheze furtul miliardului de dolari din sistemul financiar-bancar.

În cadrul unei întrevederi cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, şeful statului a cerut asistență în investigarea fraudei miliardelor din sistemul financiar-bancar.

„Așa cum am solicitat la Moscova am făcut-o și la Bruxelles – am cerut asistență în investigarea fraudei miliardelor din sistemul financiar-bancar, mai ales că toate acestea s-au întâmplat după semnarea Acordului de Asociere”, anunţă şeful statului.

Acesta mai spune că a vorbit cu oficialul european despre faptul că reformele la Chișinău în mare parte sunt mimate, deși este „necesară voință politică pentru reformarea, în primul rând, a instituțiilor de drept, a sistemului de justiție, a procuraturii”.

Totuşi, preşedintele l-a anunţat pe Tusk că va anula Acordul de Asociere semnat de Republica Moldova cu Uniunea Europeană, dacă PSRM va câştiga alegerile parlamentare ordinare sau anticipate sau va fi organizat un referendum în acest sens.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...