Chinezii fac un nou transfer de răsunet; Cumpără un brazilian de la Juventus

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Juventus Torino a anunţat în această dimineață transferul mijlocaşului Hernanes la clubul Hebei China Fortune, din Superliga chineză, în schimbul sumei de 10 milioane euro, relatează EFE.

Hernanes, 31 ani, cu 28 selecţii pentru Brazilia, va semna un contract pe 2 ani cu Hebei, echipă antrenată de chilianul Manuel Pellegrini, şi va avea un salariu de 8 milioane dolari anual. Brazilianul îi va avea coechipieri la Hebei pe argentinianul Lavezzi, ivorianul Gervinho şi camerunezul Stephane M’Bia.

Juventus l-a transferat pe Hernanes în 2015 de la Inter, când a plătit 11 milioane euro. Brazilianul a mai jucat în cariera sa la Santo Andre, Sao Paulo, Lazio şi Inter. Hebei China Fortune a încheiat sezonul trecut pe locul 7 în Superliga chineză.

În prezent, practic mai mult de jumătate din echipele din prima ligă a Chinei sunt antrenate de tehnicieni care au făcut performanță în Europa.

Lista celor mai cunoscuți antrenori din China:

Felix Magath (Shandong Luneng)
Fabio Cannavaro (Tianjin Teda)
Sven-Goran Eriksson (Shenzhen FC)
Luiz Felipe Scolari (Guangzhou Evergrande)
Manuel Pellegrini (Hebei China Fortune)
Gus Poyet (Shanghai Shenhua)
Andre Villas-Boas (Shanghai SIPG).

Și numărul jucătorilor care și-au făcut un nume pe „Bătrânul Continent” și acum evoluează în China a crescut enorm în ultima perioadă. Numai în această iarnă au ajuns în prima ligă chineză Carlos Tevez, Oscar, Axel Witsel, Pato, John Obi Mikel sau Hernanes.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...