Anatol Șalaru a anunțat cum se va numi viitorul său partid: Partidul Unității Naționale (PUN)

salaru

Fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru a anunțat astăzi, 7 februarie, despre intenția de ași crea un partid politic, numit Partidul Unității Naționale. În mesajul postat pe Facebook el explică că noul partid va fi expresia politică a tuturor celor care își doresc un stat integru, european, capabil să își apere cetățenii și capabil să le construiască cetățenilor un viitor.

„După o atentă analiză și multe discuții purtate cu partenerii noștri din România și Uniunea Europeana, dar și stând la dialog cu foarte mulți dintre dumneavoastră, am înțeles că este necesară înființarea unui nou partid politic: Partidul Unitații Naționale. De ce unitate națională? Pentru că e ceea ce ne lipsește cel mai mult nouă, românilor de peste Prut (Nouă, celor din Basarabia)”, scrie Șalaru în postarea sa pe Facebook.

De asemenea, subliniază că își propune ca „acest nou partid să fie expresia politică a tuturor celor care își doresc un stat integru, european, capabil să își apere cetățenii și mai ales capabil să le construiască cetățenilor un viitor”. Politicianul mai spune că după 25 de ani de la desprinderea de imperiul sovietic, Republica Moldova are nevoie de un restart care să o scoată din zona gri a relațiilor internaționale și să o ducă în rândul țărilor civilizate, „pentru că acolo îi este locul”.

„Nu va fi ușor, dar n-a fost ușor nici în 1989, atunci când am aprins flacăra eliberării naționale. Am reușit atunci, vom reuși și acum. Republica Moldova are nevoie de un partid românesc, capabil sa ofere o alternativa la actuala clasă politică, un partid care sa fie acceptat ca partener de clasa politică de la București și mai ales un partid care să nu dezamăgească și sa nu-și încalce angajamentele asumate”, scrie Șalaru.

În perioada următoare se va face public întregul grup de inițiativă, iar doritorii de a se implica în acest proiect politic sunt invitați să-și trimită datele de contact la adresa de email: [email protected].

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente