Anatol Şalaru creează Partidul Unității Naționale

Fostul ministru al Apărării, dar și ex-prim-vicepreşedinte al Partidului Liberal Anatol Șalaru a anunțat marţi, 7 februarie, că lansează un nou partid politic. Formaţiunea se va numi Partidul Unităţii Naționale şi urmează să fie “expresia politică a tuturor celor care își doresc un stat integru, european, capabil sa își apere cetățenii și mai ales capabil să le construiască cetățenilor un viitor”.

“De ce unitate națională? Pentru că e ceea ce ne lipsește cel mai mult nouă, românilor de peste Prut. După 25 de ani de la desprinderea de imperiul sovietic, Republica Moldova are nevoie de un restart care să o scoată din zona gri a relațiilor internaționale și să o ducă în rândul țărilor civilizate, pentru că acolo îi este locul”, a declarat Anatol Şalaru.

Potrivit politicianului, Republica Moldova are nevoie de un partid românesc, capabil sa ofere o alternativa la actuala clasă politică, “un partid care sa fie acceptat ca partener de clasa politică de la București și mai ales un partid care să nu dezamăgească și să nu-și încalce angajamentele asumate”.

Anato Şalaru a precizat că în perioada următoare va face public întregul grup de inițiativă și i-a invitat pe toți cei care doresc să se implice în acest nou proiect politic să trimită datele de contact la adresa de email: [email protected].

Precizăm: pe 12 decembrie Partidul Liberal i-a retras sprijinul politic Ministrului Apărării, Anatol Șalaru, în cadrul ședinței Biroului Politic al PL. Formațiunea l-a acuzat de faptul că încercat „să destrame” partidul.

„În realitate, motivul retragerii sprijinului politic îl constituie faptul ca am solicitat o analiză pertinentă a rezultatului alegerilor și a motivului pentru care Partidul Liberal a ajuns la nici 2%”, a declarat la rândul său Anatol Şalaru.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.