„Ceea ce priveşte crearea polului antioligarhic, noi suntem constanţi în demersurile noastre, şi suntem absolut convinşi că este cea mai eficientă modalitate de a ne opune actualului regim. Iată avem experienţa României în acest sens, este extrem de relevant pentru noi ca prin coagularea eforturilor partidelor de opoziţie, a societăţii civile şi a presei libere, aşa cum s-a reuşit în România, să reuşim şi noi să generăm un nou val protestatar care, aşa cum iată s-a reuşit acolo, să se reuşească şi la noi. Acolo aţi văzut cum a fost blocată după cinci zile de protest constant, permanent, a fost blocată ordonanţa de urgenţă, ilegală spunem noi”, a explicat Andrei Năstase.

El a menţionat că „un pol anti-oligarhic presupune şi comunicare, şi colaborare, pentru că nu suntem acum în situaţia unor alegeri să discutăm asupra creării unor blocuri sau alianţe”.

„Vorbim acum de colaborare şi de conjugare de eforturi atunci când ţara arde, atunci când ţara este în pericol. Uitaţi-vă ce se întâmplă cu economia noastră, uitaţi-vă aşa zisele reforme ce se adoptă în domeniul pensionării, uitaţi-vă ce se întâmplă cu legea prin care s-au pus miliardele furate pe umerii cetăţenilor, tentativa de adoptare a legii amnistiei fiscale, care în realitate va fi o amnistie penală ca şi în România. În aceste condiţii este imperios necesar să colaborăm, să comunicăm, să ne conjugăm eforturile şi să avem un plan coerent comun de acţiuni”, a punctat Preşedintele PPDA.