De asemenea vor fi abordate aspecte legate de imigraţie şi de securitate, a precizat executivul polonez.

Relaţia dintre Merkel şi Szydlo, care a devenit prim-ministru în noiembrie 2015, a început sub auspicii nefavorabile, aminteşte agenţia germană de presă.

Într-un interviu acordat unui ziar în februarie anul trecut, Szydlo a criticat Germania pentru politica uşilor deschise faţă de migranţi promovată de cancelarul Angela Merkel.

Relaţiile dintre cele două ţări s-au mai dezgheţat înainte de luna iunie, când au avut loc consultări guvernamentale germano-poloneze.

Szydlo afirmase atunci că multe lucruri s-au întâmplat în perioada scursă de timp, între care acordul încheiat între UE şi Turcia cu privire la limitarea fluxului de migranţi în Europa, iar cancelarul Angela Merkel evocase o „atmosferă prietenoasă" la discuţii.

Cu ocazia actualei vizite la Varşovia, şefa executivului german se va întâlni cu Jaroslaw Kaczynski, preşedintele partidului de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS), despre care se spune că ar fi autorul mai multor decizii ale guvernului, deşi acesta nu deţine oficial funcţii publice.

Potrivit presei, se aşteaptă ca Merkel să-i ceară lui Kaczynski ca cele două state să convină asupra unei linii unice privind viitoarea politică europeană.

Vizita Angelei Merkel în Polonia intervine la o zi după ce vicepreşedintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, a avertizat autorităţile poloneze că UE ar putea ajunge la suspendarea dreptului de vot al Poloniei dacă această ţară nu va da curs solicitărilor Comisiei Europene pentru respectarea statului de drept, pe fondul divergenţelor legate de reforma Tribunalului Constituţional.