Maia Sandu: Trebuie să convingem lumea că lucrurile pot fi schimbate

Maia Sandu
Foto: Privesc.eu

Maia Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, susţine că lucrurile în Republica Moldova pot fi încă schimbate, iar preşedintele Igor Dodon a devenit o problemă pentru opoziţia democratică. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii “În PROfunzime” de la postul de televiziune PRO TV Chişinău, transmite IPN.

Maia Sandu a comunicat că ea și colegii săi de partid acum se află mai mult în teren, unde se formează organizaţii teritoriale de partid. “Oamenii trebuie să aibă speranţe că în această ţară lucrurile mai pot fi schimbate. Este cererea şi trebuie să fie şi oferta. Trebuie să demonstrăm că noi suntem acea ofertă care poate să facă schimbări”, a spus Maia Sandu.

Potrivit ei, alegerile prezidențiale au demonstrat că în Republica Moldova s-a format masa critică de populație care dorește schimbarea și acum a venit timpul să se formeze masa critică a clasei politice care poate face această schimbare, prin aducerea la guvernare a politicienilor profesioniști, onești și integri.

“Avem o problemă, care pare a fi una mică, dar are toate semnele să se transforme într-o problemă mare. Igor Dodon nu luptă cu Plahotniuc şi cu sistemul oligarhic, aşa cum a promis în campania electorală. El luptă cu Acordul de Asociere. Cum să lupte cu un sistem corupt, dacă el face parte din acest sistem?”, a declarat Maia Sandu.

Lidera PAS consideră că vizita lui Dodon la Bruxelles va fi un eşec. “Cei de la Bruxelles îşi dau seama de jocul pe care îl face Plahotniuc cu Dodon. Cei de acolo ştiu că Plahotniuc l-a ajutat pe Dodon să câştige alegerile prezidenţiale. Este bine să avem relaţii bune atât cu Vestul, cât şi cu Estul. Dar este o iresponsabilitate să faci astfel de declaraţii ca Dodon”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente