Propaganda, sancționată în România: Companiile au retras publicitatea de la un post TV care manipulează

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

România TV a trimis o scrisoare agenţiilor de publicitate, după ce reclamele mai multor clienţi au fost retrase, în semn de protest faţă de modul în care postul de televiziune a prezentat evenimentele din ultimele zile.

Postul TV, care a transmis într-un mod manipulator informaţii despre protestele din ultimele zile şi a fost acuzat că a prezentat ştiri false, a rugat companiile să se întrebe „dacă nu cumva, în timpul uneia dintre cele mai tumultuoase perioade, nu sunteţi victimele dezinformărilor şi intoxicărilor menite să decredibilizeze postul de ştiri Romania TV, să destabilizeze activitatea sa până la suprimare”, potrivit scrisorii obţinute de Paginademedia.ro.

În document, Romania TV susţine că „respectă toate regulile jurnalismului şi toate reglementările legale din audiovizual, fără a fi în situaţia de a se situa de o parte sau de alta în timpul perioadei de criză pe care o trăim”.

„Nici nu ar putea fi altfel pentru că nimeni nu este deţinătorul adevărului absolut, cu libertate de exprimare într-o societate democratică. Dacă nu ar fi aşa, publicul ar fi primul care ar amenda prin lipsa vizionării programului de televiziune pe care îl reprezentăm. Ori, audienţele măsurate de organismul abilitat confirmă interesul publicului pentru postul nostru de televiziune”, au mai precizat reprezentanţii România TV.

Aceştia au mai menţionat că este necesar să le reamintească agenţiilor „că publicitatea comercială nu are nicio legătură cu politica sau dezbaterea politică, nu înseamnă că prezenţa break-urilor de publicitate în cadrul programelor unui post de ştiri, aşa cum este şi România Tv, implică în vreun fel clienţii de publicitate pentru vreun partid sau om politic”.

Ei se declară dezamăgiţi că firmele care şi-au retras reclamele îşi însuşesc „dezinformările care circulă în spaţiul public”.

„Va rugăm să vă întrebaţi dacă nu cumva, în timpul uneia dintre cele mai tumultuoase perioade, nu sunteţi victimele dezinformărilor şi intoxicărilor menite să decredibilizeze postul de ştiri România TV, să destabilizeze activitatea sa până la suprimare (…).

Noi vă asigurăm de un singur lucru: România TV va continua să îşi îndeplinească cu succes misiunea de ‘câine de pază al democraţiei’ întrucât libertatea de exprimare garantată de Constituţie acoperă cel puţin libertatea de a discuta toate chestiunile de interes public fără vreo restricţie sau teamă de pedeapsă”, se arată în scrisoarea postului TV.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...