Peste 80% dintre moldoveni nu sunt mulțumiți de felul în care trăiesc; Corupția rămâne cancerul societății

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un studiu IDIS Viitorul, realizat pe un eşantion de 1,110 respondenți, relevă că moldovenii nu sunt mulțumiți de felul în care trăiesc.

Puțin peste 80 la sută dintre moldoveni spun că sunt nemulțumiți de felul în care trăiesc și doar 17 la sută de declară destul de mulțumiți. Cei mai mulți – 32,8 la sută spun că sunt „nu prea mulțumiți” de modul în care trăiesc.1

În opinia respondenților (53,8 la sută), corupția rămâne a fi principala problemă cu care se confruntă Republica Moldova la moment și care a influențat starea negativă a economiei. Un număr de 53,8 la sută dintre respondenți spun că alte probleme majore sunt nivelul salariilor și a pensiilor, dar și lipsa locurilor de muncă (53,5 la sută).

Furtul miliardului de dolari din sistemul financiar bancar a făcut ca 46 la sută dintre moldoveni să considere aceasta drept principalul eveniment care a dus la deteriorarea economiei.

Printre problemele cu care se confruntă Republica Moldova se numără nivelul de trai scăzut (42,6%), dezvoltarea slabă a economiei (38,5%), creşterea preţurilor (36,9%), justiția controlată și coruptă (29,7%).

Sondajul a fost realizat în perioada 18-27 ianuarie, pe un eșantion de 1.110 persoane și are o marjă de eroare de 3%.

2


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...