Cel mai important ziar din Moldova oferă 10 burse pentru studenții facultăților de jurnalism

zdg1

Ziarul de Gardă oferă 10 burse pentru studenții facultăților de jurnalism pentru inițierea și realizarea unor investigații jurnalistice. Studenții la jurnalism care doresc să facă o stagiere în domeniul jurnalismului de investigație și realizeze o proprie anchetă reportericească, sunt încurajați să se înscrie la concursul ZdG.

Stagierea presupune inițierea în domeniul investigațiilor jurnalistice, cu ajutorul ghidului electronic www.pora.press (varianta în limba română urmează să fie adăugată curând) elaborat de reprezentanții redacției ZdG în colaborare cu reporteri de investigație din Ucraina.

Studenții vor parcurge, pas cu pas, etapele realizării unei investigații jurnalistice, fiind ghidați de reporterii redacției, după care vor fi ghidați să scrie propria investigație în orice format jurnalistic posibil: pentru ziarul tipărit, pentru on-line, TV sau radio.

Investigațiile vor fi publicate în paginile Ziarului de Gardă (edițiile în română sau rusă), pe pagina web www.zdg.md (edițiile în română sau rusă), în format TV sau Radio (www.reporterdegarda.md).

Studenții vor primi și o bursă, cu valoarea cuprinsă între 1.500 si 2.500 lei, în dependență de gradul de implicare și de efort la realizarea materialelor jurnalistice.

Doritorii de a participa la concurs, sunt solicitați să remită un CV și o scurtă scrisoare de motivare, prin care ar explica de ce sunt interesați de investigațiile jurnalistice și ce teme i-ar interesa să investigheze. Scrisorile, cu titlul: STAGIERE INVESTIGATII sunt așteptate pe adresa: [email protected] până la data de 10 februarie 2017.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente