Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Președintele Igor Dodon își continuă vizita la Bruxelles, programată pentru 6-8 februarie, urmând să aibă astăzi întâlniri cu oficialități ale Comisiei Europene și altor instituții ale UE.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:39 0:00
Link direct

Evenimente programate la Chișinău, potrivit IPN:

Curtea Constituţională examinează dacă prevederile Codului Educației privind autonomia universitară corespund Constituției.

Consiliul Superior al Magistraturii îşi desfăşoară şedinţa în plen.

Comisia specială pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentația copiilor în instituțiile preșcolare și de învățământ organizează audieri publice cu participarea reprezentanților comitetelor părintești.

Președintele palestinienilor Mahmoud Abbas va face azi și mâine o vizită oficială în Franța.

Cancelarul german Angela Merkel vizitează Polonia.

La Bruxelles are loc o reuniune a Consiliului Afacerilor Generale al UE, care pregătește summit-ul UE de la începutul lunii martie.

Pe plan mondial se marchează astăzi „Ziua pentru un Internet mai sigur”.

Tot astăzi, pe fondul protestelor anti-corupție din România, președintele Klaus Iohannis urmează să se adreseze Parlamentului de la București.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG