Roma, împânzită de afişe împotriva Papei: Poliţia încearcă să afle cine sunt autorii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Capitala Italiei a fost împânzită cu zeci de afişe împotriva Papei în weekendul trecut, iar poliţia din Roma încearcă să afle cine sunt autorii, informează AFP. „Dar unde e mila ta?”, se poate citi, în dialectul capitalei, sub un portret al pontifului argentinian, cu aer ursuz, acuzat de „concedierea preoţilor”, „ignorarea cardinalilor”, „decapitarea Ordinului de Malta şi a franciscanilor Neprihănitei Zămisliri …”.

Acuzaţiile se referă la disputele avute de Papă cu conservatorii, din cadrul Ordinului de Malta, din comunitatea extrem de conservatoare a franciscanilor, dar şi din rândul cardinalilor care au manifestat îndoieli cu privire la decizia lui Francisc de a permite, în unele cazuri, comuniunea divorţaţilor recăsătoriţi.

Primăria Romei, care a şters deja, în ultimele luni, picturi murale umoristice, mai degrabă favorabile Papei, a anunţat că îndepărtat 200 de postere, iar cele care au rămas au fost acoperite de cuvintele „afişaj ilegal”, conform Agerpres.

La rândul său, poliţia examinează imaginile surprinse de camerele de supraveghere în încercarea de a determina cine sunt autorii acestei campanii, care nu au semnat afişele.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...