Inspectoratul de Poliție a lansat Consiliul de Siguranță/ VIDEO

Inspectoratul General al Poliției a lansat o nouă platformă de comunicare cu cetățenii pentru a fi la curent cu toate problemele comunităților – Consiliul de siguranță, iar prima întrunirea avut loc deja, într-o localitate din Anenii Noi, a informat la emisiunea “Ochiul public” de la Noroc TV șeful IGP, Alexandru Pînzari.

Poliția implementează mai multe activități comunitare, iar Consiliul de siguranță este una dintre acestea, care și-a demonstrat eficiența încă de la prima ședință, a declarat Pînzari, menționând că astfel poliția a aflat despre unele probleme pe care nu le cunoștea. “Implementăm activități polițienești comunitare. Asta ar însemna apropierea de cetățeni. Într-un sat din Anenii Noi a avut loc o primă ședință a Consiliului de siguranță la care au participat polițiști și membrii comunității – profesori, pensionari, etc. Am fost foarte impresionat de această ședință văzând că sunt alte probleme decât cele pe care le vedem de la centru – lipsa trecerilor de pietoni, copii abandonați și altele. Așa vom merge – să comunicăm cu fiecare cetățean ca să le identificăm problemele”, a precizat Pînzari.

Acesta a menționat că poliția își propune să fie pro-activă și să nu admită fapte social periculoase. “Vom organiza campanii, comunicare, mese rotunde, vom implica masiv cetățenii la discuții pentru a cunoaște care le sunt problemele, ca noi să activăm pe dimensiunea acestor probleme”, a adăugat șeful IGP.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.