Usatîi: PDM consultă PSD-ul român în chestiuni privind minciunile televizate și jonglarea cu legile

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„PDM-ul moldovenesc consultă PSD-ul român în chestiuni privind minciunile televizate și jonglarea cu legile”, susține primarul de Bălți Renato Usatîi, care a făcut o paralelă între situația de pe cele două maluri ale Prutului.

„’Democrații’ din Moldova fac asemenea trucuri de mai mulți ani: modifică Constituția prin Curtea Constituțională, atunci când nu pot sau nu vor să o modifice în Parlament, înlocuiesc cererile protestatarilor, retrag formațiuni de la alegeri, și, momentul de glorie – distrug sistemul multipartid, pentru că au dus la faliment partidul propriu. Mai ales că fac asta având în mâini două proiecte deodată pentru trecerea la un nou model de alegeri”, a menționat Usatîi pe Facebook.

El a declarat că nu este clar încă „cine de la cine învață”, dar că metodele de a acționa ale celor două partide seamănă izbitor, mai ales că oligarhul Vladimir Plahotniuc nu o singură dată s-a lăudat cu prieteni cu fostul premier Victor Ponta, dar și actualul lider PSD – Liviu Dragnea.

„Posturile de televiziune române, controlate de PSD, au început același cântec ca și cel trâmbițat permanent de cele ale lui Plahotniuc în Moldova. Nu este de mirare: complicii se ajută reciproc. Și Plahotniuc, și Partidul Democrat sunt parteneri cu formațiunea corupților români din PSD. Partenerii au semnat și un acord de colaborare. Plahotniuc vorbește călduros despre mult-iubiții săi parteneri implicați în marea corupție română. După recentele alegeri parlamentare, el i-a felicitat în calitate de „parteneri și prieteni din Partidul Social Democrat”, a mai spus liderul „Partidului Nostru”.

El a evocat și situația actuală din România, când sute de mii de cetățeni au ieșit în stradă pentru a se opune unei legi care ar fi dus la eliberarea sau scăparea de urmărire penală pentru mai mulți politicieni.

„Și PDM, și PSD sunt partide banditești. Acestea fură poporul, adoptă decizii din umbră, aprobă legi pe timp de noapte și eliberează de la răspundere membrii clanurilor lor. Ambele partide consideră că legea e una pentru toți, dar cu excepția lor. Ultimele știri de pe România TV și Publika TV demonstrează în ce se transformă presa atunci cînd la putere se află asemenea oameni”, a subliniat Renato Usatîi.

El a vorbit și despre patronul postului de televiziune România TV, Sebastian Ghiță, dat în căutare internațională de către autoritățile române și despre care presa a scris că s-ar ascunde în Moldova, fiind protejat de Plahotniuc.

„Poza acestuia a apărut, pe 6 ianuarie, pe site-ul Europol. Aceasta este situat pe locul doi în lista celor mai căutate persoane în Uniunea Europeană. Ghiță este bănuit de corupție și spălare de bani. La Chișinău, acesta are mai mulți prieteni. După alegerile prezidențiale din 2014, acesta a fost bănuit de DNA (Direcția Națională Anticorupție din România) în privința cumpărării voturilor în susținerea lui Victor Ponta, pe teritoriul Republicii Moldova. FLUX24 scrie că Sebastian Ghiță are „multiple relații de afaceri în Moldova”, iar „în timpul alegerilor prezidențiale, Plahotniuc a mers la București, după care s-a întors la Chișinău împreună cu Victor Ponta”. Acum cîteva zile, RomâniaTV care-i aparține acestui Sebastian Ghiță, a lansat o „știre”: „Cine stă în spatele lui Iohannis, legăturile cu mafiotul fugit în Rusia”. În câteva cuvinte, eu sunt mafiotul și stau în spatele lui Iohannis, e clar?! Aceleași invenții și sperietori ca la noi”, a mai spus liderul PN


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...