Peştii-dragon, creaturile bizare ale mării care sunt prădători feroce

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peştii-dragon sunt un grup de peşti abisali răspândiţi în fundul oceanelor. Dimensiunea mică a acestora este compensată cu aspectul lor „extraterestru” şi cu ferocitatea de care dau dovadă, conform unui nou studiu care analizează fizionomia mandibulei.

Un grup de cercetători de la Muzeul Naţional de la Istorie Naturală din Paris şi Muzeul Naţional de Istorie Naturală din Washington au analizat nouă specii din familia peştilor-dragon (Stomiidae), relatează Science News.

Aceştia au avut în vedere că fizionomia cavităţii bucale este mult mai flexibilă datorită unei articulaţii cu ţesut moale care face legătura între craniu şi corp. Se observă din video-ul de mai jos că la deschiderea maximă mandibula se detaşează de restul corpului, singura legătură este acest ţesut moale a cărui flexibilitate permite această detaşare.

De asemenea, cercetătorii au observat că această capacitate ajută speciile de peşti-dragon să poată înghiţi organisme întregi, precum crustacee sau peşti mai mici (ca în imaginea de mai sus).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...