Deşi a avut o viaţă grea, a trecut prin foame şi război, femeia nu şi-a pierdut pofta de viaţă şi, ce e mai important pentru un doctor - dorinţa de a ajuta oamenii.

Ala Levuşkina s-a născut în oraşul Reazani, unde şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa, a terminat şcoala şi a supravieţuit războiului. Ulterior, a mers la Moscova, unde a studiat medicina, dar după ce a absolvit facultatea şi a furat meserie de la cei mai buni medici s-a întors în oraşul de baştină şi de atunci nu a mai plecat de acolo.

De atunci, Alla Levuşkina a dus peste 10 mii de intervenţii chirurgicale şi până la această vârstă realizează câte 150 de operaţii pe an. 

„Meseria de doctor depăşeşte ideea de profesie, e un stil de viaţă”, a declarat Alla Ilyinichna Levuşkina anterior, în unul dintre interviurile pentru presa rusă. „Dacă m-aş retrage, cine ar mai opera?”, spune femeia. Întrebând-o care este secretul longevităţii sale, chirurgul a spus: „Nu e niciun secret. Mănânc de toate, râd mult şi plâng la fel de mult”.

De menţionat că femeia locuieşte într-un apartament cu nepotul ei invalid, având grijă de el, având grijă şi de opt pisici pe care le-a adăpostit.