Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   SONDAJ: În cazul unor alegeri…

SONDAJ: În cazul unor alegeri parlamentare nu ar rămâne decât socialiștii în Parlament. PAS, unicul partid care ar accede

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, doar două partide ar obține voturile necesare pentru a accede în Legislativ. Este vorba despre Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Totodată, cei care se află pe ultima scară în topul încrederii populației sunt Partidul Liberal (PL) și Partidul Democrat din Moldova (PDM). Pentru PL nu ar vota în niciun caz 46% din respondenți, iar pentru PDM, 43,8%. Datele se conțin într-un sondaj de opinie, realizat de CBS Axa, la comanda Organizației Obștești IDIS Viitorul, în perioada  18 – 27 ianuarie 2017, pe un eșantion de 1110 persoane.

Datele sondajului denotă lipsa încrederii populației în partidele aflate la guvernare, dar și dezamăgirea față de majoritatea exponenților politici. Cel puțin 10% din persoanele intervievate afirmă că nu ar merge la vot, iar peste 26%  susțin că nu știu pe cine ar vrea în Parlament.

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru Parlamentul R. Moldova, cu ce partid aţi vota?

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru Parlamentul R. Moldova, pentru care partid nu veţi vota în nici un caz?

Foto: unimedia.info