Sondaj: Crește numărul celor care cred că R. Moldova merge într-o direcție corectă

independenta

Deși o parte din populației consideră că lucrurile în Republica Moldova merg într-o direcție greșită, totuși numărul celor care au această opțiune a scăzut semnifictiv față de sfârșitul anului 2015 – începutul lui 2016.

Potrivit unui sondaj publicat luni de IDIS Viitorul, ceva mai mult de 60% din cei intervievați au declarat că lucrurile merg într-o direcție greșită, față de aproape 90% din populație care împărtășea această opinie la sfârșitul anului 2015 și peste 80% la începutul anului trecut.

Oamenii cred că cele mai mari probleme sunt locurile de muncă, salariile și pensiile mici și corupția.

Din sondaj reiese că populația Republicii Moldova este de acord cu viziunile Guvernului în privința originii problemelor cu care se confruntă Republica Moldova. Astfel, în opinia lor, principalele acțiuni care trebuie întreprinse sunt reforma justiției, reforma sistemului de pensii și reforma Guvernului, care au fost declarate drept prioritare și de actualul Executiv.

Sondajul a fost realizat de compania CBS Axa la comanda IDIS Viitorul în perioada 18-27 ianuarie pe un eșantion de 1110 persoane, marja maximă de eroare fiind de 3%.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente