(video) Filmul animat „In Exile” creat în Moldova va fi proiectat la Chișinău. Află când și unde

3-34-960×540

Studioul Kurilov Group și Fundația Terre des hommes Moldova vă invită la proiecția filmului animat de scurtmetraj „In Exile” (In Exile, Animated Short Film), produs în Republica Moldova.

Filmul animat „In Exile” creat în Moldova, despre problema migrației și copiii lăsați în singurătate

Evenimentul va avea loc la data de 9 februarie, ora 18:30, în incinta Tucano Coffe Brasil, pe str. Alexandru cel Bun 91A (intersecție cu str. Bănulescu Bodoni). Participanții la eveniment vor avea ocazia să urmărească filmul și să poarte un dialog deschis cu echipa de producție.

Filmul animat de scurtmetraj „In Exile” este o producție autohtonă, realizată de studioul Kurilov Group, în regia lui Alexandru Kurilov și este parte a Campaniei de informare „Familii fără hotare”, inițiată de Terre des hommes Moldova.

16472891_1859395307662560_1597285971546667805_n

Proiectul „In Exile” abordează tema migrației și a copiilor lăsați în urmă de către migranți. Filmul povestește despre un băiețel și visul acestuia, care îl face să-și petreacă mai tot timpul într-un depozit abandonat, pe malul unui râu. Într-un interviu realizat anterior de #diez.md, autorii proiectului menționau: „E un soi de exil benevol, dacă vreți. De aici și titlul. Mai pot fi și alte interpretări ale titlului, dacă tot vorbim despre migrație, însă lăsăm spectatorii să-și facă concluziile după vizionare”, a afirmat Alexandru Kurilov.

Pelicula reprezintă povestea unui băiețel și visul acestuia, care îl face să-și petreacă timpul liber într-o căsuță abandonată, pe malul unui râu. „In Exile” este o producție autohtonă independentă la care s-a lucrat 5 ani.

Inițial, proiectul a fost conceput ca un filmuleț de cinci minute, în anul 2010. Apoi autorii animației au ajuns la concluzia că au nevoie de mai mult timp pentru a povesti întreaga istorie. Acest lucru este unul din motivele de ce le-a luat atât de mult să realizeze filmul.

Participarea la eveniment este gratuită, dar deoarece avem un număr limitat de locuri, vă rugăm să completați formularul de participare.

Filmului animat „In Exile” a fost finalizat în cadrul proiectul „Protecția copilului în contextul migrației părinților”, implementat de Terre des hommes Moldova, cu sprijinul financiar al Ambasadei Olandei în cadrul Programului Drepturile Omului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente