(METEO) Cod Galben de schimbare bruscă a vremii: Ne așteaptă vânt puternic, temperaturi joase și ninsoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis astăzi pentru perioada 7-10 februarie Cod Galben de schimbare bruscă a vremii.

Potrivit datelor SHS, în această perioadă pe teritoriul țării se prevăd schimbări bruște ale vremii, vor cădea ploi puternice, iar vremea se va răci simțitor.

În această perioada maxima termică va fi foarte joasă. Mai exact, temperatura medie zilnică a aerului va oscila între -3 şi – 13 grade.

De marți, valorile termice vor scădea, iar pe cer vor apărea norii aducători de ninsoare. Pe parcursul săptămânii este posibil să ningă slab.

„În legatură cu deplasarea unui ciclon sudic în apropierea teritoriului țării în intervalul0 7 – 10 februarie caracterul vremii se va schimba, vor cădea precipitații, izolat puternice sub formă de ploaie si lapoviță, treptat trecând sub formă de ninsoare, pe data de 7 şi 8 februarie. Tot în această perioadă se prevăd intensificări ale vântului estiс în rafale de până la 15-20 m/s. Izolat se prevăd depuneri de lapoviță, polei, pe drumuri ghețuș și troiene, iar în zilele de 9 şi 10 februarie temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 10-15 grade Celsius”, anunţă SHS.

Mai multe detalii despre vreme, citiți AICI.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...