Un vulcan din indonezia dă semne că se trezeşte la viaţă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un vulcan din insula indoneziană Sumatra a degajat cenuşă fierbinte şi gaz de 22 de ori în ultimele două zile, a declarat luni un oficial local, citat de DPA, conform agerpres.ro.

Vulcanul Sinabung din provincia Sumatra de Nord a erupt intermitent de la sfârşitul anului 2013, provocând strămutarea a mii de persoane.

„Coloanele au ajuns până la 5.000 de metri înălţime între 4 şi 6 februarie”, a declarat Sutopo Nugroho, un purtător de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor.

Sutopo a mai spus că în prezent este decretat cel mai ridicat grad de alertă în legătură cu activitatea vulcanului Sinabung. Zone aflate într-o rază de 7 km de la vulcan au fost restricţionate pentru localnici.

Borneo Post scrie în ediţia sa online că vulcanul a erupt de şapte ori duminică, de la miezul nopţii şi până la ora locală 16:50 (09:50 GMT).

Cenuşa degajată de vulcan a fost purtată de vânt până la Berastagi, o staţiune turistică din regiunea montană Karo aflată la sud-est de vulcan, a spus un oficial local.

Localnicii şi turiştii din Berastagi au primit instrucţiuni de la autorităţi să poarte măşti şi protecţie pentru ochi pentru a evita să fie expuşi direct la cenuşa vulcanică.

Indonezia se află în zona numită „Inelul de foc al Pacificului”, o regiune cunoscută pentru mişcările seismice şi erupţiile vulcanice. În ţară se află în jur de 130 de vulcani activi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...