Cod Galben de schimbare a vremii în toată țara! Temperaturile vor scădea cu 10-15°C

dt.common.streams.StreamServer

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi, 6 februarie, cod galben de schimbare bruscă a vremii pentru perioada 7 – 10 febuarie 2017. AStfel, din cauza deplasării unui ciclon sudic în apropierea teritoriului țării în intervalul 07-10.02 caracterul vremii se va schimba.

Vor cădea precipitații, pe 07.02 seara și noaptea pe 08.02 izolat puternice (7-15 l/m2), sub formă de ploaie si lapoviță, treptat trecînd sub formă de ninsoare. De asemenea, pe 07-08 februarie se prevăd intensificări ale vîntului estiс în rafale de pînă la 15-20 m/s. – izolat se prevăd depuneri de lapoviță, polei, pe drumuri ghețuș și troiene. Iar, pe 09-10 februarie temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 10-15°C.

Sinopticienii recomandă cetățenilor să:
#consulte medicul la necesitate;
# să aibă o alimentaţia echilibrată;
#să-și adapteze vestimentaţia la noul regim termic;
# să evite aglomeraţiile.

Inspectoratului Național de Patrulare recomandă șoferilor:
# să nu pornească la drum lung pe timp de ninsori puternice;
# să se informeze temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor;
# să se echipeze corespunzător autovehiculul pentru circulația în condiții de iarnă: anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil;

De asemenea este bine ca din autoturism să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apă potabilă și cel puțin un telefon mobil cu încărcător la priza auto.

În cazul în care rămâneți blocați de viscol, trageți mașina pe dreapta. Imediat sunați la 902 și anunțați că ați rămas blocat în nămeți, după care așteptați să sosească echipajul de patrulare și cele de intervenție.

meteo

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente