Atenţie! Poliţiştii de frontieră vor înmâna citaţii șoferilor care se eschivează de la plata amenzilor

Angajații Poliției de Frontieră vor înmâna, începând de luni, 6 februarie, citaţii șoferilor care se eschivează de la plata amenzilor. Astfel, poliţiştii de frontieră în timpul efectuării controlului de frontieră vor identifica mijloacele de transport care au fost implicate în comiterea faptelor contravenţionale din domeniul circulaţiei rutiere.

Poliţiştii de frontieră vor înmâna citaţii șoferilor care se eschivează de la plata amenzilor. După înmânarea citaţiilor, şoferii vor putea să se prezinte la Centrul unic de monitorizare pentru documentarea încălcării, să achite benevol amenzile la ghişeul băncii sau prin intermediul terminalelor de plată amplasate în punctele de trecere a frontierei de stat.

Prin această măsură, Poliția de Frontieră vine să susțină acțiunile Inspectoratului Național de Patrulare, din perspectiva disciplinării şoferilor care ignoră achitarea amenzilor pentru contravenţiile din domeniul circulaţiei rutiere surprinse de camerele video pentru monitorizarea traficului rutier.

Pentru a evita situațiile neplăcute la traversarea frontierei, inclusiv formarea cozilor, Poliția de Frontieră recomandă conducătorilor auto să verifice plata amenzilor de circulație și să le achite la timp.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.