Dodon îşi schimbă retorica: La Moscova a denunţat Acordul cu UE, la Bruxelles anunţă că vrea să „cooperăm” absolut cu toți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon declara în vizita de la Moscova că Republica Moldova trebuie să renunţe la Acordul de Asociere semnat cu Uniunea Europeană şi să realizeze un parteneriat strategic cu Rusia. Acum, când pleacă în vizită la Bruxelles, şeful statului îşi schimbă retorica şi transmite că trebuie să „cooperăm” absolut cu toții.

Dodon declara la Moscova că nu crede că Republica Moldova va face vreodată parte din Uniunea Europeană, cu atât mai mult cu cât „mai mulţi politicieni din diferite ţări afirmă că vor părăsi Uniunea” şi propunea construirea unui „parteneriat strategic cu Rusia”, de teamă că România ne va „absorbi”. Totuşi, astăzi preşedintele ales transmite altă idee.

„Vreau să menționez că sunt multe subiecte pe care le voi aborda cu privire la relațiile noastre cu Uniunea Europeană, în special, după semnarea Acordului de Asociere. Reiterez, trebuie să cooperăm absolut cu toții. Totodată, această cooperare trebuie să aibă la bază interesele țării noastre Republica Moldova”, spune Igor Dodon.

Amintim că în prima vizită oficială, la Moscova, Dodon a făcut mai multe declarații controversate. Acesta i-a promis președintelui rus Vladimir Putin că PSRM va cere anularea Acordului de Asociere semnat cu Uniunea Europeană, dacă va avea majoritate parlamentară după alegerile din 2018.

În replică, Maja Kocijancic, purtătoarea de cuvânt a șefei politicii externe a UE Frederica Mogherini, a declarat că Acordul de Asociere semnat de Republica Moldova cu Uniunea Europeană este baza principală a relațiilor dintre cele două părți și a oferit rezultate pozitive atât pentru țara noastră, cât și pentru comunitatea europeană.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...