Criză la „Sfântul Lazăr”: Cel mai mare cimitir din Moldova a rămas fără locuri pentru morminte

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Criză de locuri pentru morminte la cimitirul „Sfântul Lazăr” din capitală. Responsabilii de la primărie se plâng că nu mai este teren liber pentru locurile de veci și îi cer edilului capitalei să le ofere 50 hectare.

„S-a epuizat practic spațiul liber destinat înmormântărilor. Noi practic în fiecare an, extindem suprafața pentru înmormântări cu încă 2 hectare. Acum chiar nu ştiu cum să procedăm”, a declarat director ÎM ,,Combinatul Servicii Funerare” Ludmila Boțan.

Dorin Chirtoacă vine cu soluția și propune ca cei decedați să fie îngropați peste alte morminte.

„Chestiunea cu extinderea este necesară, înţeleg. Dar cumva trebuie de clarificat aspectele legate de refolosirea acestora. Ne extindem, ne extindem, până unde?”, a afirmat primarul capitalei.

Chirtoacă a mai adăugat că se poate de organizat un grup de lucru pentru a găsi soluție corectă a extinderii permanente a cimitirelor din Chișinău.

Până vineri, conducerea Întreprinderii ,,Combinatul Servicii Funerare” va înainta propuneri concrete privind soluționarea problemelor celor 11 cimitire existente în Chișinău. Propunerea de extindere a cimitirului urmează să fie aprobată de Consiliul municipal al capitalei.

Cimitirul ,,Sfântul Lazăr” din Chişinău, unul din cel mai mari din Europa. El are 52 de ani și ocupă 103 hectare de teren.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...