Sute de români au protestat la Londra în solidaritate cu manifestațiile din România

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Corespondență de la Ana-Maria Teodora Andronic, Voluntar Re-Start: Românii din Londra au continuat duminică seara protestele din fața Institutului Cultural Român în solidaritate cu manifestațiile de la București în legătură cu ordonanța de urgență de modificare a Codului Penal și Codului de Procedură Penală aprobată de guvern la 31 ianuarie și abrogată ieri.

Manifestațiile au început pe 1 februarie, iar organizatorii protestului de la Londra au declarat pentru AGERPRES că au obținut aprobare pentru protest până pe data de 12 februarie.

„Luptăm pentru schimbarea în bine a clasei politice și a societății. Vrem să arătăm că ne pasă, că suntem atenți la ce se întâmplă acasă și că ne implicăm activ! Guvernul nu mai poate să ne ignore!” a declarat un protestatar pentru AGERPRES.

Protestatarii au intonat imnul României și au arborat pancarte cu mesaje precum „Anti-corupție, pro-România”, „Noaptea, ca hoții!” sau „Abrogați, apoi plecați!”.

Numărul manifestanților a crescut de la câteva zeci la câteva sute în doar cinci zile. Forțele de ordine britanice au declarat pentru AGERPRES că manifestanții au fost pașnici și nu s-au înregistrat incidente.

Protestele din capitala Regatului Unit al Marii Britanii s-a numărat printre manifestațiile care au avut loc în mai multe capitale europene, inclusiv Amsterdam, Paris, Bruxelles, Copenhaga, Oslo, Helsinki, Stockholm, Berlin, Madrid, Torino.

349,1

349,2

349,3

349,4

349,5

349,6

349

348


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...