(FOTO şi VIDEO) Imaginile care au făcut înconjurul lumii: Românii au recreat la Bucureşti o scenă ce a avut loc și la Euromaidanul din Ucraina

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Protestatarii strânși duminică seară în Piața Victoriei au creat un moment memorabil la ora 21.00 fix. Ei și-au deschis telefoane, au aprins lanterne și au creat, astfel, o lumină extraordinară.

Aceste imagini au făcut rapid înconjurul lumii, presa intențională relatând pe larg despre evenimentele de duminică seară din Piața Victoriei și prezentând imagini din timpul momentului în care toată lumea și-a aprins luminile, făcând o comparație cu scenele similare din decembrie 2013 de la Euromaidanul din Ucraina care a dus la fuga președintelui Viktor Yanukovych.

Datele oficiale arată că peste 400.000 de români manifestau duminică, în jurul orei 21.00, în toată țara – cel mai mare protest din istoria recentă a României.

Manifestațiile au loc în contextul în care Cabinetul PSD-ALDE a preluat mai multe articole din ordonanța 13, pe care a abrogat-o, și le-a inclus într-un proiect de lege, pe care l-a înregistrat la Secretariatul General al Guvernului.

Scena de la Euromaidanul din Ucraina care a fost reprodusă duminică în Piața Victoriei


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...