Neymar, mai eficient decât Messi și Ronaldo la 25 de ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Neymar şi-a celebrat onomastica pe 5 februarie, în aceeaşi zi cu Gică Hagi şi Cristiano Ronaldo. Brazilianul a împlinit 25 de ani, iar cifrele fotbalistului Barcelonei la această vârstă sunt excepţionale.

Neymar a marcat mai multe goluri decât aveau la 25 de ani fotbaliştii care au cucerit ultimele nouă „Baloane de Aur”, Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo.

Fostul fotbalist al lui Santos are cu un gol mai mult decât avea Messi şi cu 118 în plus faţă de cât înscrisese Cristiano Ronaldo până la împlinirea a 25 de ani, în toate competiţiile.

280 de goluri în 468 de meciuri a înscris Neymar, în timp ce Messi punctase de 279 de ori în 405 jocuri.

În ciuda acestor cifre, Neymar nu s-a putut apropia încă de cel mai prestigios trofeu individual din fotbal, „Balonul de Aur”, câştigat deja de cinci ori de Messi şi în patru rânduri de Cristiano Ronaldo.

La 25 de ani, Messi avea deja trei „Baloane de Aur”, trei Ligi ale Campionilor şi cinci titluri în Spania, iar Cristiano Ronaldo un „Balon de Aur”, o Ligă a Campionilor şi trei titluri în Anglia.

Neymar are în palmares Liga Campionilor, două titluri, două Cupe, Copa Libertadores şi titlul olimpic, iar în acest campionat are doar cinci goluri în Primera Division, în 17 apariţii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...