Explicația celor de la Spații Verzi de ce plantează arborii în mijlocul iernii

2-55-750×422

După ce recent în Parcul „Valea Trandafirilor” au fost plantați 40 de arbori tineri, mai mulți internauți au criticat decizia de a planta copacii în mijlocul iernii.

În cadrul ședinței Primăriei care a avut loc astăzi, primarul a ținut să concretizeze care este motivul pentru care acțiunile de plantare au fost planificate anume pentru această perioadă. Cei de la Spații Verzi au menționat că arborii au fost plantați cu bulgări de pământ și că de fapt astfel de lucrări se realizează în fiecare an. Aceștia au mai concretizat că dacă copacul este plantat cu bulgări de pământ, această lucrare poate avea loc chiar și la temperaturi de -15 grade, pentru că astfel arborii se înrădăcinează mai bine.

Amintim că pe parcursul ultimelor luni, serviciile municipale au executat lucrări de curățare şi defrișare a arborilor care se află într-o stare fitosanitară nesatisfăcătoare, au ramurile uscate şi cu procese de putrefacție la tulpină sau prezintă pericol real pentru oameni.

Lucrările de defrișare şi curățare a copacilor uscați, dar şi înlocuirea lor cu puieți de talie înaltă, vor continua pe întreaga perioadă a repaosului vegetativ, adică până în luna aprilie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente