Actualitate

Rostov pe Don, considerat cel mai nesigur oraş din Europa

Portalul Worldatlas a publicat recent un clasament al oraşelor cu cel mai ridicat grad de nesiguranţă din Europa.

Experţii americani au recunoscut că oraşul Rostov pe Don este considerat oraşul cel mai nesigur din Europa. În clasament, Rostov pe Don este pe locul întâi, din punct de vedere al nesiguranţei, iar pe locul doi trei şi patru Bari, Torino şi Napoli.

Clasamentul, care a fost realizat de analiştii ocicidentali, a fost publicat de portalul Worldatlas, care prezintă de regulă materiale şi hărţi dedicate turismului, ecologiei şi economiei din diverse state ale lumii. În opinia experţilor, în oraşul Rostov pe Don a crescut numărul infracţiunilor, aceasta fiind una dintre problemele principale cu care se confruntă municipalitatea.

Una dintre cauzele principale ale creşterii fenomenului infracţional din acest municipiu este vecinătatea oraşului Rostov pe Don cu teritoriul regiunii Donbas. Potrivit datelor statistice, oferite de acest portal, în anul 2015, nivelul infracţionalităţii a crescut cu 21,3%, în Rostov pe Don, menţionează RostovGazeta.

În afară de Rostov pe Don, în acest clasament al oraşelor din Europa, care au cel mai scăzut grad de siguranţă, sunt oraşele Bari, Torino şi Napoli, din Italia, oraşele Marsilia, Lille, din Franţa, oraşul Coventry, din Marea Britanie, orașul Rotterdam, din Olanda, Glasgow, oraș în Scoția, Sarajevo, capitala, Bosniei și Herțegovina.

Sursa: Radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *