Programul vizitei oficiale a președintelui Igor Dodon la Bruxelles

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon va efectua, începând cu ziua de astăzi, o vizită oficială la Bruxelles. Acesta va avea întrevederi cu mai mulţi lideri europeni.

Conform programului, Dodon se va întâlni cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Vice-Președinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini.

De asemenea, preşedintele va purta discuţii cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, dar şi cu Secretar General NATO, Jens Stoltenberg.

Dodon va purta discuții cu oficialii europeni despre relatiile bilaterale, implementarea Acordului de Asociere cu UE, dar și despre deficiențele și lacunele care sunt evidente după 2 ani de implementare.

Din delegația cu care Dodon va merge la Bruxelles fac parte Andrei Neguța, deputat PSRM în Parlament, membru al Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană, Daniela Morari, viceministru al afacerilor externe și integrării europene, dar și Vasilii Șova, consilier prezidențial în domeniul reintegrării.

De asemenea, președintele va fi însoțit de Eugen Carp, șef al Misiunii Republicii Moldova pe lângă UE și Iurie Reniță, ambasador al Republicii Moldova în Belgia.

Amintim că în prima vizită oficială, la Moscova, Dodon a făcut mai multe declarații controversate. Acesta i-a promis președintelui rus Vladimir Putin că PSRM va cere anularea Acordului de Asociere semnat cu Uniunea Europeană, dacă va avea majoritate parlamentară după alegerile din 2018.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...