Experți: 80% din loviturile aeriene ale Rusiei în Siria nu au vizat ținte ISIS

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Majoritatea covârșitoare a atacurilor aeriene rusești în Siria nu au avut drept ținte obiecte ale ISIS, arată datele pentru 2016, făcute publice de experții Conferinței de Securitate de la München, potrivit Bild.

„Marea majoritate – 80% – din lovituri au fost împotriva „altor ținte”, rebeli și civili, iar acest lucru este confirmat de către diferite organizații pentru drepturile omului,” – notează ziarul.

Pentru comparație, datele privind loviturile aeriene în Siria efectuate de Turcia și coaliția condusă de SUA, arată că 94% dintre loviturile coaliției a avut ca țintă obiecte ISIS, iar în cazul Turciei – 73%.

În plus, experții neagă informațiile răspândite de mediile ruse cu privire la cele 30.000 de lovituri aeriene, aplicate din septembrie 2015 în Siria, numindu-le propagandă mincinoasă. Ar fi însemnat ca, în fiecare zi din cele 420 de zile, aviația rusă a efectuat un număr de 70 de zboruri. Experții Conferinței afirmă că cifra reală este de 3.761 de lovituri aeriene, din care aproximativ 3.000 nu au fost îndreptate împotriva „Statului Islamic”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...