Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, citită astăzi în Parlamentul României

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Moţiunea de cenzură a Partidului Național Liberal (PNL) şi a Uniunii Salvați România (USR) împotriva Guvernului Grindeanu va fi citită astăzi, la ora 12.00, în şedinţa de plen comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului din România, urmând ca votul final să fie dat numai după adoptarea bugetului de stat pe 2017, scrie digi24.ro.

Cel mai probabil, moțiunea va fi votată a doua zi după adoptarea bugetului de stat pe anul 2017, existând în prealabil şedinţa Birourilor Permanente Reunite pentru a fixa data de dezbatere, inclusiv cu timpii alocaţi pentru dezbatere şi vot.

Ministrul român al Justiției, Florin Iordache, este încrezător că moțiunea de cenzură depusă de PNL și USR nu va trece, dar a precizat că până atunci aceasta este prioritatea. Florin Iordache a adăugat că după ce va trece și acest moment va discuta cu premierul Sorin Grindeanu și va anunța decizia luată în privința demisiei care îi este cerută de protestatari.

News.ro precizează că PNL şi USR au depus miercuri, la Camera Deputaţilor, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, liderul Patidului Naţional Liberal, Raluca Turcan, afirmând că aceasta este soluţia „legală şi instituţională” pentru demisia Guvernului.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu conţine o serie de critici dure la adresa coaliţiei PSD-ALDE, pe care PNL şi USR o acuză de legalizarea furtului prin adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale şi a proiectului de lege privind graţierea.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat duminică seara că „lucrurile sunt cât se poate de clare”, iar moţiunea de cenzură a PNL şi USR nu va trece deoarece PSD are majoritate în Parlament, iar el se bazează pe acest lucru.

Duminică, ziua în care Guvernul a abrogat OUG privind modificarea codurilor penale, au continuat protestele în toată ţara, înregistrându-se un număr record de manifestanţi, care au cerut demisia Guvernului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...