„La un ceai cu un voluntar de succes”. Alina Mîțu: Fă ceea ce îți place cu adevărat și succesul te va urma

16406813_1100202970106424_567199608961239040_n
Foto: Facebook. Alina Mâțu

„La un ceai cu un voluntar de succes” este un eveniment unic marca Clubul Voluntarilor al Centrului Republican pentru Copii și Tineret „Artico”. La ultima ediție a fost invitată Alina Mâțu, actualmente Director Executiv la Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova. Iată cum a avut loc întrunirea și ce s-a discutat în cadrul acesteia.

„Fă ceea ce îți place cu adevărat și succesul te va urma”, cu asta a început discuția invitata evenimentului. Discuția a fost amicală, într-o atmosferă care te predispune spre deschidere și preluare de noi experiențe.

Alina a povestit celor 20 de participanți despre experiența sa de voluntariat începând cu anii de școală, activitatea în calitate de primar de tineret și coordonator la Consiliul Local de Tineret din Soroca, experiența de voluntariat politic, despre stagiile de practică, dar și despre activitatea sa ulterioară.

 

16468876_1329201317153911_1722415427_n

În timpul evenimentului Alina i-a încurajat pe participanți să se implice cu mult curaj în orice eveniment sau acțiune care va contribui la dezvoltarea abilităților lor, dar și va crește rețeaua lor de networking. La fel, Alina i-a încurajat pe tineri sa învețe să își folosească talentele și aptitudinile speciale pe care le au, să învețe să se descopere și să își aleagă ocupații și studii, bazându-se pe aceste aptitudini.

Din cele expuse de Alina, am înțeles că ea se află într-un proces continuu de căutare de sine și că și-a schimbat drumul și ocupația de fiecare dată când a sesizat că nu i se potrivește.

A absolvit Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative din cadrul Universității de Stat din Moldova, dar dacă ar alege acum, cu siguranța ar fi altă facultate. A schimbat viața de funcționar public pentru activitate în mediul privat și își îndeplinește atribuțiile cu succes și pasiune.

 

16507722_1329201320487244_318291903_n

„Toată lumea crede că știe cine trebuie să deveniți voi, ce profesie sau facultate vi se potrivește mai bine sau unde trebuie să vă regăsiți. În realitate, doar voi cunoașteți răspunsul la aceste întrebări”, a mai adăugat Alina.

Printre calitățile ce au ajutat-o să obțină poziția actuală, tânăra a remarcat: autoaprecierea obiectivă, perseverența și corectitudinea. Beneficiile pe care le-a sesizat Alina pe propriul exemplu sunt că voluntariatul a ajutat-o la momentul potrivit să dezvolte calități care îi prind bine și astăzi. Acum, fiind și în poziția de angajator, apreciază mult când în CV-ul celor care aplică pentru un job la AFAM se regăsesc acțiuni de voluntariat.

„Voluntariatul este una dintre sursele în care îți poți dezvolta abilitățile de comunicare, de leadership, de lucru în echipă, dorința de implicare și de a crea un impact în societate. Aceste abilități rămân cu tine pentru totdeauna”, a comunicat Alina.

Pentru a afla mai mult despre experiența de voluntariat și cum a contribuit aceasta la dezvoltarea personală și profesională a Alinei Mâțu, tânăra care și-a început cariera făcând voluntariat, trebuie să o cunoașteți personal și să simțiți energia pe care o emană acest generator continuu de pozitivism.

Evenimentul a fost organizat de Clubul Voluntarilor al Centrului Republican pentru Copii și Tineret „Artico”. Urmăriți-i activitatea pe paginile: www.artico.md, Facebook: Artico; Clubul Voluntarilor, pentru a vedea cine e următorul invitat în cadrul evenimentului „La un ceai cu…”.

 

16506933_1329201313820578_1765595952_n

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente