(FOTO) Oligarhul rus Melnicenko a recepționat unul dintre cele mai mari și scumpe iahturi cu vele din lume

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Principalul proprietar al „EvroHim”, oligarhul Andrei Melnichenko, aflat pe locul al unsprezecelea în clasamentul celor mai bogați ruși, versiunea Forbes, a recepționat noul său iaht cu vele – unul dintre cele mai mari și mai scumpe din lume, scrie „Rosbalt”, citând canalul german NDR.

Nava a fost construită timp de cinci ani pe șantierul naval Nobiskrug, după care a fost testată pe apă. Iahtul a fost transferat noului proprietar pe 3 februarie, potrivit NDR.

Lungimea iahtului cu vele este de 143 de metri. Iniţial acesta trebuia să primească numele de „White Pearl”, dar în cele din urmă nava a primit numele laconic „A”, ca să fie prima în registrele maritime.

Iahtul a costat 400 de milioane de euro.
iaht-melnicenko
Averea lui Melnicenko este estimată de Forbes la 8,2 miliarde $.

Autorul designului navei este francezul Philippe Starck. Iahtul cu opt punți este capabil să primească un echipaj de 50 de membri și are trei catarge din fibre de carbon, cu o înălțime de peste 100 de metri. Pe fundul navei, într-o cameră specială se poate viziona adâncul mării.

Costul ridicat al navei este explicat și prin decorațiunile interioare. Potrivit expertului citat de RBC, costul unui metru patrat al finisajelor a costat nu mai puțin de 10 de mii lire sterline.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...