(FOTO) Imaginea devenită virală: Peste 250 de mii de oameni în Piața Victoriei din București

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

A șasea zi de proteste în România a adus în Piața Victoriei din București peste 250 de mii de oameni și mai mult de jumătate de milion în toată țara.

Chiar dacă Guvernul a abrogat OUG privind codurile penale, oamenii spun că nu vor renunţa la proteste, pentru că Executivul a minţit, a făcut un abuz adoptând o ordonanţă de urgenţă pentru a schimba prevederi din codurile penale, în beneficiul unor politiceni. Ei susțin că actualul cabinet de miniștri trebuie să răspundă pentru ce a făcut şi să îşi dea demisia.

Un număr record de protestari, în jur de 350 de mii, au ieșit și în celelalte orașe ale României: La Cluj-Napoca au fost aproximativ 50.000 de manifestanţi, la Sibiu şi la Timişoara câte 40.000, iar la Iaşi peste 30.000.

Protestul din Piaţa Victoriei a adunat, duminică, atât bucureşteni, cât şi oameni veniţi din mai multe oraşe din ţară, printre care Cluj, Iaşi, Constanţa, Teleorman şi Călăraşi. Manifestaţia a atins punctul culminant după ora 21.00, când în Piaţa Victoriei erau peste 280.000 de oameni, un record al celor şase zile în care oamenii au fost în stradă, după adoptarea OUG. Manifestanţii au ocupat atât zona din faţa sediului Guvernului, cât şi toate bulevardele din zonă.

La ora 20.00, oamenii au cântat Imnul şi au scandat în cor „Demisia”, „Hoţii”, „Nu cedăm”, „Nu plecăm”, „Dragnea nu uita, România nu-i a ta”, după ce mesajele erau proiectate pe Palatul Victoria şi pe un bloc din apropiere.

La ora 21.00, manifestanţii au aprins telefoane, lanterne şi brichete, simultan cu ceilalţi protestatari din ţară, apoi au cântat Imnul.

La ora 21.30, protestatarii au oprit scandările şi au ţinut un moment de reculegere, timp de câteva secunde a fost linişte totală, iar pe blocul din apropiere a fost proiectat „#Colectiv”. După momentul de reculegerii, oamenii au aplaudat puternic şi au scandat „Ne-aţi unit, aţi reuşit”, apoi au intonat Imnul, pentru a treia oară şi au continuat să scandeze „Demisia”.

La această oră a fost și punctul culminant al protestului din București, când peste 250 de mii de oameni s-au aflat în stradă. O fotografie realizată de Adrian Savin a devenit virală, având zeci de mii de distribuiri.

16427268_10206263228659203_477712407761545900_n

Protestatarii au cerut demisia Guvernului şi au scandat „Hoţii”, „Cine nu sare, nu vrea schimbare”, „Rezistăm”, „Nu renunţăm”, „Nu cedăm”, „Continuăm”, „Jos Guvernul mafiot”, „Pleacă, Dragnea, pleacă”, „Plecaţi, plecaţi, nu mai guvernaţi”, „Vrem democraţie cu hoţii în puşcărie”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...