(VIDEO) Ibrahimovic a doborât un nou record, după ce a marcat în poarta campioanei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Zlatan Ibrahimovic a marcat din nou, duminică, în victoria lui Manchester United, 3-0 pe terenul campioanei Leicester City și a stabilit un nou record. După reușita de pe King Power Stadium, suedezul a devenit cel mai bătrân jucător din Premier League care înscrie minim 15 goluri într-un sezon.

Ibrahimovic a punctat în minutul 44, din apropierea punctului de la 11 metri, la două minute după ce Henrikh Mkhtaryan a deschis scorul. Al treilea gol a fost marcat de către JuanMata, după o combinație frumoasă cu armeanul.

Suedezul în vârstă de 35 de ani și 125 de zile a marcat cele 15 goluri în 24 de apariții în Premier League. Doar doi alți jucători ai lui United au ajuns mai repede la ”borna” 15 în istoria competiției: Ruud van Nistelrooy (19 meciuri) și Dwight Yorke (20 de meciuri).

Acesta este al șaselea sezon consecutiv când Ibra ajunge la cel puțin 15 goluri marcate în campionat. Ultima dată când a înscris de mai puține ori a fost în anul competițional 2010-2011, cel în care a devenit campion în Serie A cu AC Milan.

Pe lângă golurile din campionat în Premier League, Zlatan a mai marcat pentru Manchester United o dată în Community Shield (Supercupa Angliei), de două ori în EFL Cup (Cupa Ligii Angliei) și de două ori în Europa League. Astfel, Ibra a reușit să ajungă la 20 de goluri înscrise în toate competițiile într-un singur sezon pentru a zecea oară la rând. Ultima dată când el n-a ajuns la această performanță a fost în stagiunea 2006-2007, când a punctat doar de 15 ori pentru Inter.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...