Ordonanţa de Urgenţă care a scos românii în stradă va fi abrogată: Şedinţă de Guvern, acum

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ordonanţa de urgenţă care a scos în stradă sute de mii de români în toată ţara, zile la rând, va fi abrogată, iar ministrul Justiţiei, Florin Iordache, îşi va asuma toate consecinţele. Acesta a fost anunţul făcut, sâmbătă seară, de prim-ministrul Sorin Grindeanu. Acesta a mai anunţat că astăzi, la ora 14.00, va avea loc o şedinţă de Guvern.

Pe site-ul Guvernului au fost publicată ordinea de zi pentru şedinţa de Guvern. Potrivit actelor normative incluse, Grindeanu ar urma să se ţină de cuvânt şi să abroge ordonanţa, printr-un alt proiect de ordonanţă.

Redăm, în continuare, ordinea de zi:

I. PROIECTE DE ORDONANŢE DE URGENŢĂ
1. PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru abrogarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.268/2009 privind Codul penal şi al Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală

II. MEMORANDUMURI
1. MEMORANDUM cu tema: Aprobarea declasificării stenogramelor cuprinzând dezbaterile din şedinţele Guvernului desfăşurate la data de 18.05.2016 şi la data de 31.01.2017

„Ca şi prim-ministru vă anunţ că am luat câteva decizii: mâine (n.r. – duminică) vom face în regim de urgenţă o şedinţa pentru abrogarea Ordonanţei de Urgenţă.(…) Vom găsi termenul legal ca să nu intre în vigoare – abrogare, prorogare. 2- E nevoie totuşi de punerea în concordanţă a decizie CCR. Voi demara consultare cu celalalte partide, excluzând pragul de 200.000 de lei, astfel că, după un dialog pe care sper să-l am, în cel mai scurt timp să trimitem proiect de lege spre Parlament”, a spus sâmbătă seara prim-ministrul român.

Grindeanu a mai spus că Ministerul şi ministrul Justiţiei îşi asumă consecinţele pentru confuzia creată legat de aplicările OUG.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...