25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-bulgare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Se împlinesc 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Republica Bulgaria, care a deschis printre primele state o misiune diplomatică la Chişinău, pe 19 decembrie 1992, iar pe 10 februarie 1994 a fost deschisă Ambasada Republicii Moldova la Sofia, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Moldova în Bulgaria, Ştefan Gorda, care şi-a început mandatul pe data de 24 februarie anul 2016, a punctat unele repere ale cooperării bilaterale moldo-bulgare.

„Ne aflăm într-o relaţie economică foarte bună cu Bulgaria. În 11 luni ale anului 2016, exporturile Republicii Moldova către Bulgaria au crescut de 2,7 ori, constituind peste 67 milioane de dolari. Este meritul oamenilor de afaceri, companiilor, dar şi a Ministerelor Economiei din ambele ţări, a Comisiei mixte. Într-adevăr, există un potenţial destul de bun pentru dezvoltarea relaţiilor economice cu Bulgaria. Mărfurile transportate către piaţa bulgară sunt foarte variate. Îndemn oamenii de afaceri şi companiile din Moldova să fie mai activi”, a declarat ambasadorul Ştefan Gorda.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...