Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   La București se anunță cel…

La București se anunță cel mai mare protest față de Ordonanța 13

Protestele faţă de Ordonanța de urgență privind codurile penale continuă duminică, fiind anunţat „cel mai mare protest” la care, încă de la ora 14.00, sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei din București oameni din toată România, notează digi24.

Manifestanţii vor fi în piaţă, în timp ce la Palatul Victoria este programată să se desfăşoare şedinţa de Guvern în care se va decide abrogarea actului normativ. Gestul nu pare, însă, a fi de natură să ducă la întreruperea demonstraţiilor începute în urmă cu cinci zile.

Conform anunţurilor făcute pe pagina de Facebook a evenimentului, duminică,  la ora 20:00, atât în ţară, cât şi în diaspora, în pieţe va fi intonat imnul de stat al României. Ca şi sâmbătă, când a fost înregistrată o participare-record la demonstraţii, în Bucureşti fiind prezenţi în Piaţa Victoriei 170.000 de oameni, în timp ce în ţară au ieşit în stradă aproape 300.000 (estimări News.ro – n.r.), şi duminică sunt aşteptaţi protestatari din toată ţara. Unii dintre ei au anunţat că vor veni la Bucureşti cu maşinile.

Mai multe instituţii, dar şi persoane fizice din Bucureşti vin în sprijinul manifestanţilor, oferind cazare celor care ajung în capitală din alte judeţe ale ţării.