Preşedintele a mers la Sadova. Igor Dodon şi-a revăzut colegii de şcoală după 25 de ani// FOTO

Preşedintele Igor Dodon a mers sâmbătă,4 februarie, la şcoala din satul său de baştină Sadova, unde ca de obicei, în prima sâmbătă din februarie, a avut loc întâlnirea cu absolvenții.

„Parcă era mai ieri, atunci când am absolvit școala. Făceam cu toții planuri, le împărtășeam, primele emoții serioase, primele sentimente, primele dispute, primele afirmări. Sunt sigur că la toți a fost practic la fel.

Au trecut 25 de ani de când am absolvit şcoala din a. Sadova și sunt foarte bucuros să-i revăd pe foștii colegi, alături de profesorii dragi. Le doresc colegilor, la fel ca și profesorilor față de care am o stimă deosibită, mult succes”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon s-a născut în satul Sadova, raionul Călăraşi. Politicianul merge destul de des acolo. Într-un interviu pentru Curentul.md, anul trecut,  în perioada electorală, prima profesoară a lui Igor Dodon, Olga Savin, a dezvăluit mai multe din copilăria acestuia.

“Era un băiat foarte bun, a fost silitor, nu dorea să-l întreacă nimeni, dacă îl întrecea cineva neapărat dorea să-l ajungă din urmă. Chiar și acum ne înțelegem bine, la fel și cu părinții lui. Sunt foarte bucuroasă și mândră că este candidat la această funcție, căci are foarte mult curaj, mai ales când văd câți dușmani are în jurul său. Aceasta a fost o calitate pe care o are din copilărie, dar acum în general, după părerea mea trebuie să fii erou ca să supraviețuiești când toți din jur te atacă”, spune Olga Savin.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.