Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.02.2017

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Sebastian Kurz, Preşedintele în exerciţiu al OSCE

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Sebastian Kurz, Preşedintele în exerciţiu al OSCE

Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova, a avut o întrevedere cu Sebastian Kurz, Preşedintele în exerciţiu al OSCE, Ministrul Federal pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe al Republicii Austria, aflat în vizită la Chișinău.

În cadrul întrevederii, Igor Dodon a salutat vizita înaltului oficial la Chișinău și oportunitatea de a discuta  aspecte cu privire la reglementarea conflictului transnistrean, precum și dinamizarea relaţiilor moldo-austriece.

”Am exprimat speranța că președinția austriacă a OSCE va contribui la impulsionarea procesului de negocieri cu privire la reglementarea diferendului transnistrean. Am transmis viziunea Președinției Republicii Moldova și pașii pe care îi propunem să fie înfăptuiți în viitorul apropiat. Abordarea urmează a fi de pachet: soluționarea a 4 subiecte de importanță majoră pentru cetățenii de o parte și de altă parte a malurilor Nistrului”, a declarat Președintele țării.
Totodată, Șeful statului a reiterat faptul că procesul de soluționare a diferendului transnistrean trebuie să finalizeze prin reintegrarea Moldovei cu Transnitria, cea din urmă avînd un statut special în cadrul țării : ”Deși avem diferite viziuni cu Guvernarea asupra multor subiecte de politică internă și externă, în ceea ce ține de reintegrarea țării, pledez pentru o abordare în format comun și cooperare pentru a găsi soluții optime în beneficiul oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.”

De asemenea, Igor Dodon a ieșit cu inițiativa de a organiza și desfășura, în comun cu OSCE, la finele anului 2017, la Chișinău, o Conferință Internațională cu tema: „Republica Moldova – teritoriu de stabilitate şi dezvoltare sau o nouă provocare în relaţiile dintre Est şi Vest”.

În final, Președintele țării a declarat că consideră binevenită decizia Guvernului Austriei care a deschis, recent, la Chişinău o Misiune diplomatică permanentă pentru extinderea și aprofundarea relaţiilor bilaterale, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus