Trimite e-mail | Printeaza
Social
05.02.2017

Rezultatele implementării Planului național de acțiuni antidrog pentru anii 2014-2016, discutate la Guvern

Vicepremierul Gheorghe Brega a convocat şedinţa Consiliului Național Antidrog, în cadrul căreia a fost analizat gradul de implementare a obiectivelor Planului național de acțiuni antidrog pentru anii 2014-2016.
 
”Ținând cont de complexitatea problemelor abordate și a obiectivelor trasate, prin implicarea membrilor comisiei, dar și a partenerilor de dezvoltare, este important să asigurăm continuitatea și durabilitatea acțiunilor de reducere a riscurilor potențiale legate de toate tipurile de droguri” a declarat viceprim - ministrul și președintele comisiei Gheorghe Brega.
 
În cadrul şedinţei, au fost prezentate informaţii privind realizarea Planului de acțiuni pentru anul 2016. Totodată, s-a propus constituirea unui grup de lucru pentru elaborarea Planului național de acțiuni antidrog pentru anii 2017-2018, care să includă și reprezentanți ai societății civile, şi a fost discutată posibilitatea creării unui Centru de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, care să acorde asistență medicală şi psihosocială.
 
În acelaşi timp, viceministra Afacerilor Externe și Integrării Europene, Daniela Morari, a menționat că realizările obiectivelor incluse în document vor fi reflectate în raportul pregătit pentru Comisia Europeană. Membrii Consiliului s-au pronunțat univoc pentru realizarea integrală a Planului național antidrog. Totodată, s-a discutat despre importanţa prioritizării unor aspecte ale programului, printre care introducerea sub controlul statului a substanțelor psihoactive noi (etnobotanice) pentru atragerea la răspundere conform legislației, dotarea laboratoarelor cu tehnică performantă pentru determinarea drogurilor și analogilor acestora, atragerea la răspundere pentru conducerea vehiculului de către o persoană care a consumat droguri, acordarea posibilității consumatorilor de droguri în cantități mici de a trece un curs de reabilitare în locul pedepsei cu privarea de libertate.
 
Guvernul a aprobat instituirea Comisiei Naţionale Antidrog prin Hotărârea nr. 481 din 04 iulie 2011, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus